Orel mořský II

O orlech mořských jsem již na blogu psal, a to o jejich fotografování na újedi. Letos jsem měl ale poprvé možnost fotografovat je na hnízdě.

První fotka hnízda.První fotka hnízda.

To, že orli u nás hnízdí vím nebo spíš tuším již delší dobu, ovšem až v letošním roce objevil kolega hnízdo. Při nejbližší příležitosti jsem ho šel omrknout a hned jsem měl jasno, že to není poslední návštěva. Orli si hnízdo postavili na modřínu na okraji paseky. Sice dost vysoko, ale s protější strany paseky se dalo vcelku fotit a hlavně nepozorovaně přijít a odejít. I tak jsem čekal do začátku května, až mláďata odrostou a oba rodiče začnou krmit. Rozhodně jsem nechtěl, abych kvůli jedné fotce ohrozil hnízdění.

A k večeři bude amur.A k večeři bude amur.

Fotit jsem byl nakonec jen 4x, vícekrát holt nebyl čas nebo počasí. Poslední fotky jsem udělal koncem června, to už mláďata vcelku zdatně poskakovala po větvích. A v půlce července, kdy jsem tam byl naposled, již byla z hnízda fuč. Ale celé léto, až do podzimu, se kolem hnízda potulovala a bylo je možné spatřit na obloze. Tak snad se příští rok staří vrátí a zase vyvedou mladé.

Odlet.Odlet.

Mláďata na hnízdě.Mláďata na hnízdě.

Ranní rozcvička.Ranní rozcvička.

K snídani bude srnče.K snídani bude srnče.

Krmení mláďat.Krmení mláďat.

Odlet mámy.Odlet mámy.

K obědu bude kapr.K obědu bude kapr.

Volání partnera.Volání partnera.

A pro další sousto.A pro další sousto.

Vyhlížení rodičů.Vyhlížení rodičů.

Učíme se lítat.Učíme se lítat.